Verbouwing WorkCycles Toekomstige Jordaan Vestiging

We zijn nu al een paar weken bezig mee met de verbouwing van het nieuwe WorkCycles (transport-) fietsenwinkel en werkplaats op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Goudbloemstraat in de Jordaan buurt van Amsterdam. Er is nog veel te doen maar het ziet er ten minst nu wel belovend uit. Alleen maar enkele weken geleden was het zeer grof, donker en depremerend. Niemand kond geloven dat we van plan waren om een speciale fietswinkel hier te zetten.

workcycles-jordaan-werkplaats.jpg workcycle-workshop-goudbloemstraat.jpg bakfietswinkel-showroom.jpg
cargobike-in-workcycles-verbouwing.jpg transportfiets-winkel-amsterdam-jordaan.jpg work-cycles-jordaan-kantoor.jpg

Nu zijn de houten planken vervangen door ramen en mooie nieuwe dubbeldeuren met grote ruiten: veel breder dan grote ouderwetse bakfietsen. We hebben ook tonnen slechte gips verwijderd (en enorme wolken stof gemaakt) om de warme rode bakstenen te zien. Wat een verbetering! Een WC met ruimte voor een babytafel staat klaar – heel handig als je moederfietsen en bakfietsen voor kindervervoer verkoopt. Veel van de slechtste muren en de plafond zijn nu bekleed. Het basis werk aan het pand schiet dus op. Nog een paar weken totdat alles mooi geschilderd staat.

Daarna hebben we nog en heleboel werk met electra, licht en IT bekabeling en daarna onze werkplaats, kantoor, loods en verkoop showroom inrichten. Onze plan is om genoeg klaar te hebben om WorkCycles Jordaan begin Juli te openen. Dan kunnen we doorgaan met inrichting en aanpassingen terwijl de winkel al open is. We verwachten niet dat klanten onmiddelijk naar binnen gaan stormen.

Het is heel leuk dat bewoners uit de buurt regelmatig langskomen om te leren wat het grote pand gaat worden. Ze zijn bijzonder nieuwsgierig omdat het leeg stond en steeds lelijker werd voor enkele jaar nadat de Dirck III drankwinkel vertrok. Totnutoe is iedereen wel enthousiast dat WorkCycles hier gaat zitten, of tenminst blij dat iets hier gaat zitten.

Maar wat we een klein beetje vervelend vinden is dat iemand blijkbaar had gehoord over een fietsenwinkel die bakfietsen verkoopt en dat in “Fietsfabriek” vertaald. Nou even voor de duidelijkheid: Beide WorkCycles en Fietsfabriek ontwikkelen en verkopen bakfietsen, transportfietsen en stevige stadsfietsen, maar ze zijn twee verschillende, helemaal onafhankelijke bedrijven. Er is, trouwens, ook geen ruzie tussen deze twee bakfiets leverancier collega’s.

Typical WorkCycles als de nieuwe winkel klaar staat gaan we een feest vieren voor alle onze klanten, vrienden en collega’s. Nog geen datum – midden Juli als we ongelofelijk geluk hebben… anders laat September/begin Oktober voor onze jaarlijks Oktoberfietsfeest.

2 Responses to “Verbouwing WorkCycles Toekomstige Jordaan Vestiging”

  1. Bakfiets en meer » Blog Archive » WorkCycles huge new Amsterdam utility bike shop: progress report Says:

    […] https://www.bakfiets-en-meer.nl/2008/05/09/verbouwing-workcycles-toekomstige-jordaan-vestiging/ […]

  2. Dating Women Says:

    Dating Women

    Bakfiets en Meer » Blog Archive » Verbouwing WorkCycles Toekomstige Jordaan Vestiging

Leave a Reply