Een ideale bakfiets voor de familie!

bijzondere bakfiets voor kindervervoer met achteruitstuur

chinese bakfietsen met sturende achterwiel zoals een sorte jernherst uit denemarken

Als BN’er (Bakfietsverkopende Nederlander, of ten minst legaal bewoner in Nederland) vind ik vele bijzondere dingen in mijn email inbox: o.a. aanbeidingen voor nieuwe software, aanbeiding voor interessante investeringen in de 3e wereld, aanbiedingen voor pillen om mijn mannelijkheid groter/krachtiger/langdurender te maken, en af en toe als ik gelukkig ben ook aanbeidingen voor bijzondere nieuwe bakfietsen.

Die laatste vond ik vandaag en wat een mooie bakfiets het is! Deze nieuwe bakfiets is niet zomaar nog een Chinese kopie van een Bakfiets.nl Cargobike of een Fietsfabriek Filibak/Christiania. Nee hoor, daar zijn re al tientallen van te kiezen! Als een leuk verassing is het een Chinese kopie van een Sorte Jernhest, de Deense bakfiets die met het achterwiel stuurt! Wow, een namaak van een fiets die al onmogelijk is te verkopen. Dit vond ik zo’n gewaagde actie dat het een BEM (nieuwe afkorting voor Bakfiets En Meer) blog post moest verdienen.

In de bovenstaande afbeeldingen zien we deze stijvolle bakfiets, uitgevoerd met een onwaarschijnlijk combinatie van een soort doorzichtige zuurstoftent en BMX banden. Denk aan de mogelijkheden voor nieuwe types wedstrijden! Ik zie ook nog enkele interessante punten in de foto’s:

 • Een slappe knijprem aan het sturende achterwiel… en geen andere remmen aan de fiets maakt voor spannende momenten met uw kinderen.
 • Bodemvrijheid voor het serieuze bergwerk zorgt voor en mooie, hoge zwaartepunt. Deze gecombineerd met de bizarre en onbekent rijgedrag van een achteruitsturende driewielige voertuig zorgt voor vele grappige momenten met uw familie.
 • Enkele mooie ATB’s in de achtergrond maken het duidelijk dat deze mensen houden zich bezig met alleen maar top-kwaliteit spullen.
 • Over achterwielsturende voertuigen: Er zijn redenen waarom alleen maar speciale voertuigen zoals heftrucks sturende achterwielen hebben. Een fiets met meer dan twee wielen is al vreemd genoeg te fietsen, daarom hebben je ouders die zijwieltjes zo snel mogelijk erafgehaald. Een voertuig die met de achterwiel(en) stuurt is heeft even zo bizarre een stuurgedrag. Wat verwacht je als je deze twee dingen combineert? De perfecte fiets om je kinderen mee te nemen, natuurlijk!

  Jij bent nu zeker benieuwd waar je zo’n bakfiets kunt kopen en wat het gaat kosten. De eerste ga ik je niet vertellen maar de prijs is (voor nu) €899, inclusief BTW. In het geval dat je een fietsenmaker bent is het ook handig te weten dat jouw inkoopprijs €575 is, zonder BTW. Jouw marge is dus 24% op een fiets die jij zelf moet monteren uit twee dozen van de allerkleinste stukjes en een chineestalige handleiding zonder afbeeldingen. Als je heel erg handig bent kan het in mischien één lange dag! Maar over marge hoeft de fietswinkel geen zorgen maken – deze fiets wordt toch nooit verkocht.

  4 Responses to “Een ideale bakfiets voor de familie!”

  1. Albert Says:

   Beste BN-er,

   Leuke website met zo veel (bak)fiets informatie.

   Ben toch erg nieuwsgierig naar uw argumenten waarom de Sorte Jernhest een ‘ niet te verkopen fiets is….’

  2. Huib ter Horst Says:

   Beetje kinderachtig commentaar om je eigen hoge marge te beschermen

  3. Willem Says:

   Waar kan ik deze fiets zien (in Fryslan ) ?

  4. henry Says:

   Willem,
   Ik heb geen flauw idee.

   Huib,
   Zo’n belachelijke kutding zien wij niet als een concurrent, en als iemand ongewenste reclame naar mij stuurt om zo’n gevaarlijke ding te verkopen vind ik het helemaal redelijk om gewoon eerlijk over te schrijven.

  Leave a Reply